Kicsi garzon
Lerágott csont utólér.
Addig menekülhetsz míg mész,
míg tart a hatás, vagy számolod a pénzt.
Érik az ütközet a Golán-fennsíkon.
A katonáknak ingyenes a benzin.
Ne félj hát, ezek tisztán Bánfi Ferenc szavai.
Megőrizték kongó kolostorokban.
Menekülést színlel most a Magyar,
amíg a sírok nyílnak fel,
dobjuk ezt is a tűzre, nincs mit megmenteni rajta.
Nyitva van még az aranykapu, csak bújjatok rajta.
A porfesték üzembe beszökött azt ősz,
talált okot a becézgetésre.
Azt hittem, már sosem lesz vége,
beindítom a mellbimbócsókoló gépet,
ha egyszer elérlek.
Kiöntöm kohómban folyékony, vas formádat.
A csillagok formáltak ilyen gömbölyűre.
Kicsi garzon a miénk.
Nem telefontéma, amit művelnénk.
Nem is megmenteni, csak átmenteni
akarom a kincset a dudva közül
a hazámba.
Hagy égjen szépen a gyehennán a dudva.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-26 11:43:23
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-26 11:43:23