tükörképp: tudat-kígyó
Ha reggel tükörbe nézek,
mint még jó népem igazmondó
politikusa vagyok, ragyogó
ráncaim elsimulnak.
Nem háborgatja semmi
az arc nyugodt vizét.
A nap folyamán becsülettel
leharcolt testem ernyed-
elenyészik. A fényes lelki-
ismeret, mint frissen törölt
babapopsi fél-almái.
Este, ha tükörbe nézek,
már valamicskét hasonlítok
magamra is: guvvadt szemek,
hosszú, lepedékes nyelvemet
nyújtogatva sziszegek vissza.
Száraz pikkely-arc felelget.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-22 23:44:55
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-22 23:44:55