Kicsi Friedrich mesét hallgat
(k.m.-nek ajánlom, kimondottan nem napi tisztálkodásra)
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy sötét semmi. Végtelen sötét a végtelen semmiben. Végtelen semmi a végtelen sötétben. És akkor még ott volt isten is. Isten is végtelen volt natürlih, ennek ellenére, kényelmesen elfért a végtelen sötét semmiben, mivel annak nem volt kiterjedése. Tulajdonképpen nem is volt, ezért hívjuk semminek, ja? Tehát nem volt semmi, isten volt, a semmi híján végtelenül nagy mértékben, a végtelen sötétben. Isten csak volt. Szögezzük le már most. Nem történt. Akkor még, az időn kívül. Nem volt tevés, vevés, csinálás. Levés volt. Isten levéssel is beérte. Abban is tökéletesen kerek egészen volt. Mint két szembefordított végtelen tükör, olyan lehetett az isten, akkor mikor még csak vanás-levés volt. Isten tökéletesen jól érezte magát a sötétben vanva. Minden ő volt, megvolt mindene. De ahogy ott volt, volt, volt, volt, volt, feszültség támadt benne. Isten mindig is tudta, már a kezdetektől, hogy egyszer majd, feszült lesz, és akkor majd meg kell történnie. Meg kell történnie a tevés, vevés, csinálásnak, amit ő már puszta sötét levésében is tudott jóelőre, az időn kívül. Isten feszültségében is végtelenül nyugodt maradt. A feszültség egy gondolat volt. Istennek támadt egy gondolata. Soha sem fogja halandó megtudni, ez a gondolat miért támadt istennek. Isten nem lepődött meg, nem kapta kezeit az arca elé, hiszen mindig is tudta, hogy a tevés, vevés, csinálás az ő tervének a része. Mivel isten soha de soha nincs időben, a tevés, vevés, csinálás közben gyakran elkésett. Mikor példának okáért első tevésként világosságot csinált a sötétben, kezdeti örömittas felindulása után, szomorúan konstatálta, hogy elkésett vele, mivel a világosság, ami ő maga volt, mindig is létezett. A tengerrel ugyanígy járt. Utolsó megkésett csinálmányaként megalkotta az embert. Saját képére. Aztán csak nézte, nézte magát szomorúan a végtelen tükörben. Itt a vége fuss el véle. Alvás Fridikém, holnap hecsedlis kenyér lesz reggelire.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-18 13:21:35
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-18 13:22:35