a második erény
a falakon faenza városáról elnevezett
madarak. ónmázban zölddel indázott
sárgák feleselnek a kékkel.
kerek asztallal támasztom könyököm.
míg endoterm folyamatok tették kávémban
a dolguk, götzzel hűtöttem magamat:
vártam száznegyven oldalon át,
mihez kezd a jóistennel.
amikor hidegre tett a délután,
a dunának tartottam épp, talpam
alatt a kövek megálltak - nem akarta
egy felsőbb hatalom - végtelen nagyra nőtt
a súrlódási együttható (nevezzük istennek)
hát benyitottam.
a falon egy sárga-kék madár
és szembenéz.
egy zölddel futtatott.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-18 07:22:00
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-18 09:32:26