Érzelmi matematika (változat, 2010)
A mínusz a már, a plusz a lesz, toldd meg, vagy vond ki még!
Az érzések mimóza hatványok. Értem, itt érzem a számokat.
A bánat a közös többszörös. A nulla a jelen, a minden változat.
Megment a semmi, ami máskor kevés, s most képlet, kifejezés.
A logika gyengédsége szívemre bízza a példát.
Reálisan tanulok. Számszerűleg növekszik szívem.
Valami százhúszszor lüktető izom vitázik a vérrel, tágítja erem,
mi kutatja a számok rendszerét. Mellkason rohanva át.
Az érzelmi matematikához nincs megfelelő szakirodalom.
Gyakorlati számtan ez, képletekkel dolgozó, tapasztaló fáradalom.
A szerelem olyan számok halmaza, miket nem értelmezhetünk
mégis végtelenek…, s így jelenlévők, bár észrevétlenek,
irracionálisak, betegek, de írhatóak rájuk fel egyenletek,
s mi elbukunk újra, mindent felírunk, számokba vegyülünk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-18 04:10:10
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-18 04:10:10