Bizonyos nőkről
nő vagy, nyakamba csimpaszkodó szelíd nehezék
– ki kereszthuzatot csinál lelkemben a nappali és a kisszoba között –
kortárs (pénz)költő asszony, megfejtett, egyszerű menedék
líra, epika, lárma – ily hármas hangzat szemlehunyásig
– kit lélekben szánok, s testben magamra erőltetek – hogy
legyek a társa, fakó ajzószere, mit vadul ránt sekélyes magába, cibál az ágyig
szeretlek! légy most te a domina, a dráma és az örvendő szemtanú
míg engem kihasznál a hiábavalóság, s végleg megköt a mélabú
legyek most szajhád s ne mestered
legyek a gyermeked, legyek a gyermeked!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-16 20:13:49
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-16 20:13:49