Emberi
Mit kéne tenni, istenem,
hogy minden szép és jó legyen,
világosodjon, mint a nap
a kiterített ég alatt,
hajlott koromra ne legyek
stréber vagy vásott rossz gyerek,
mosolyogjak, ha érdemes,
legyek önzetlen és nemes,
mondják rám, hogy nem elavult,
többet tud, mint amit tanult,
ne mindent érvvel döntsek el,
beérjem mindig ennyivel,
szegény legyek, nem ostoba,
gördülő köveken moha.
Valahol kezdetét veszi
minden végzet, mert emberi.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-16 04:46:17
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-16 04:46:17