Költészet
nagyon
(vagy még jobban)
el akarod mondani
erőlködsz
ettől szálkaként
keresztbe fekszik
fojtogat
megpróbálod leírni
de tolladban a tinta megkövül
ceruzádnak hegye törik
klaviatúrád beragad
élsz
(napról napra
és alig)
így fogalmazod meg
magad
---(de ha a rímelési kényszer
mindenképpen a költő pózába
próbál belegyömöszölni
akkor próbálkozz az alábbi
recept szerint)---
feltétlenül legyen
benne csöpp szerelem
egy teljesült avagy
bús bánatos szavak
mosoly de könny akár
és méz méz egy batár
s köszörűkő neked
hogy tollad fenve meg
védhess s így óvj nagyon
harctéren pamlagon
s ha rád tör ihleted
írj kínt és rímeket
s szakállas gondolat
bújjon a gond alatt
miközben ujjadon
merengsz két szótagon
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-15 20:31:44
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-15 20:31:44