Oroszlánszívű Richárd és Szaladin túlvilági gondolatai
s mi van, ha most ők jönnek,
ahogyan tettük egykor,
egy fejlettebbnek mondott
eszmének katonái,
akik' szeme nem lát meg
embert, kultúrát, eszményt -
hisz magunk is kételnénk...
de éhségből ha jönnek,
hát enni akarnak majd,
érthetetlen nyelvükön
nem kérdezik, mit lehet:
gyomrukat és szemüket
takarják múltfellegek,
és istenükkel sincsen
beszélgetés - parancs van,
s ők végrehajtanak majd
- mint hajtogattuk egykor -
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-15 18:36:37
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-15 18:36:37