Hobbes noteszéből. Utolsó bejegyzés (jav.)
Voltaképpen még megelégedéssel
is tekinthetnék ki a hűlt jövőbe,
mondogatva zord epikureusként:
Lathe bio'szasz!
Otthonom van már, fizetésem is - még,
könyveim számát sokezerbe' mérem,
írtam is párat ködevész szavakból,
büszke vagyok rá.
Semmi sem hajtott, csak a mord miértek
agg öreg néne, csecsemő sírása,
válasz az lett a tüneményvilágra,
létbe jutottnak.
Ám halandónak ama régi fényből
- vagy azúrkékből - kiszakadtan élve,
nem lehet rosszabb oda térni újra.
Élj nyugalomban!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-13 13:26:38
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-20 21:16:20