Törless színe
Az ágyad szélén ültél és nézted az éjjeli
szekrényre tett gyümölcsöket, minden
ebédre kaptál egyet, de te mintha csak
gyűjtögetted volna őket, nem etted meg.
Azt kérdezték tőlem a gyerekek, hogy
miért hideg az arcod, ha megpuszilnak.
Nem tudom, arra sem tudok választ
adni, hogy milyen színű az arcod.
Mosolyogva mondtad, hogy ma nem
gyümölcsnapot tartasz, azért maradt
meg mind, és nyugodtan megehetem
a barna körtét, ami közel volt hozzád.
Aztán cukrot, azt a feketét osztogatta
nagyapád a templom fala mellett,
mintha ünnepeltek volna valamit,
nem értettem a szokásaikat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Hitel, 2010
Feltöltés ideje: 2011-02-08 10:09:10
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-08 10:09:10