Mese a tóról
Szerettem a tavat. Emberek lubickoltak a
vízben. Halak a gát mögött, a Dunában.
Kényeskedők papucsban. Sosem-volt-
katonák makkos cipőben. Dugni jártak
a tóhoz. Egy öreg bácsika mesélt nekem,
tizenhárom évesnek a szexről. Kíváncsi
voltam. A kövön ültem - a biciklim a
fának támasztva. Nem kérdezgettem
Kálmán bácsit - kezében pornóújsággal
recitálta, ne légy olyan, mint a thai srácok!
Mondtam neki, piros holdjáróm sincsen,
csak a tavat szeretem, ahol mindenki más.
Úsznak a vízben, nevetnek és pancsolnak
és elfelejtenek mindent, a nőt, a férfit.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Bárka, 2010
Feltöltés ideje: 2011-02-08 10:02:25
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-08 10:02:25