nekünk nincs (jav.2)
kérdezd csak meg Desnostól, mi közünk
a falfirkákhoz, mi bennük a példamutató,
milyen a nappalok művészete, éjszakák
művészete, a neue harmonie, lehet, most
egy kicsit ijedt vagy, absztrakt mozdulat,
amikor egy követ eldobsz, és a salétromos fal
foltjai vajon mit ábrázolnak, kérdezd csak meg,
ahogyan jössz az utcán, ellenfényben, abban
a szexi napszemüvegben, és tengerre szállsz
Marseille-nél (röpülj, hajóm!), vagy csak
sétálsz az ezüst esőben, de „nekünk nincs
tehetségünk”*, a sokszögesített színpadon,
sem a tiszta papíron, szabadság-ábrándjaink,
mint a hannoveri Merzbau, ott magasodnak
a szatócsbolttal szemközt
*André Breton
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-30 22:50:27
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-30 22:50:27