Boldogan lebeghetne
Most arra gondol, hogy talán csak
arrébb kellene raknia
a láda egyik sarkából a másikba,
az alsó polcról a felsőre,
a nyelve hegyéről, a torkából,
a nyakizmaiból, a derekából a
jobb karjába, a bal karjába, a
lábaiba, oda ahol
akkor van, amikor
lemegy alfába, s olyan nehéz a
teste, hogy belenyomódik a
földbe, s ahonnan, ha az agyát is
lengedi, néha azt képzeli, hogy
vissza se tér már. Ha oda
átpakolná s ott hagyná, amikor
feljön, úgy, hogy a karjában,
a lábában sem érezné aztán,
s ha mégis, akkor oda-vissza
folytatná, mindaddig, amíg
el nem veszne a mozdulatban.
Igen, egy hajszál választja csak el
a fájdalmat a fájdalom nélküli
súlytalanságtól, amelyben
ösztöneivel (anyagával?)
boldogan lebeghetne, ha ez is
nem csak utólag jutna eszébe.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Deszkatavasz (Pécs, 1998)
Kiadó: Jelenkor