jelenlét
reggel a kávé mellett
ha véletlenül betévedek
az IQrvák utcájába
gyorsan átlapozok a sportrovathoz
(az sem kecsegtető)
ám dolgaim fölött
a hiányosra-lopott tető
résein át látom
amint a számos celebSziszifusz
hungarocellsziklákat tologat
s hallom
(még tekergő) fonott kalácsot
kínálgatnak nyakkendős kígyóbűvölők
és nem tudom mitévő legyek
az elrohanó évek
rám fröccsentik az emlékeket
s nekem (már koromnál fogva is)
illenék bölcsnek lennem
de megárthatott a sok-sok tapasztalat
egyszerűen földolgoztam magam
nem hagytam mást
mint néhány odvas fogat
ritkuló hajat
s még működő
ám híjas fogaskereket
de mint mindenki
őrzöm magamban
a hibernált gyereket
vártam az ébresztéssel
(gondoltam jó lesz tartaléknak)
s most hogy mocorog már
'kezdesz szenilis lenni öreg'
mondják és röhögve
aprópénzt dobnak
véletlenül elejtett kalapomba
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-27 13:16:41
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-28 19:34:41