Vízfolyás már
Nem táplálja. A nap
Akadálytalan verődik vissza
Meder szétszórt csontjain.
A növekvő sókoncentrációtól
Egyre tisztább,
Kihaltabb. Felsőbb
Partszélek tócsáiban
Elhullott artemiák.
Egyetlen villanás –
Már fölhevült testébe
Csobbansz – fölötted
Csillámló fénytörés,
Omló azúrfalak –
Pattanó pártájú
Artériák.