a Rápillantás szöge
a GÉP
működési elve más
gumimotor földobott kövön
és mégis elhiszed
hogy csillagokba száll
a KUTATÁS
iránya más
szivárvánnyal dúcolt égi tárna
földrésznyi pille
fölszúrva napsugárra
vagy óceánnyi csepp
a belső mikroszkóp alatt
sejtnedveken kalandozó
konkvisztádorok
s hajóhadak
a RÁPILLANTÁS
szöge más
a fény törése így
új alakban gyújtja ki
emlékek lámpásait
s mint frissen-meszelt tanya
a szeplőtlen ámulat
mindennapi meg-nem-történéseink
körbe állja mint szomjazó család
a kiszáradt kutat
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-24 13:28:32
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-24 13:28:32