Jó lezuhanni
Ördög-árkon át
A Duna-meder felé.
Fölszippantani
Sarki pékség illatát,
Frissen mosott haj
Permetét.
Utcák piszkát megragadni,
Csak a tiszta kő marad.
Igen –
Jó szélnek lenni,
Időnként föltámadni
Annak, ki gyönyörű látszat!
Nem halhat, születhet soha.