Mától
Betartom, amit mondanak,
félek az elmúlástól.
Szedem az orvosságokat,
s korán lefekszem mától.
Leülök csendben veletek,
nem iszom, nem dohányzom;
agyoncsapom a legyeket,
spenót szárad a számon.
Legfeljebb arra gondolok,
hogy' kéne pénzt szerezni,
ha száz év múlva meghalok -
el fogok keseredni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Legyen valaki veletek (Budapest, 1970)
Kiadó: Magvető
Feltöltés ideje: 2011-01-20 14:10:23
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-20 14:10:23