Bagdadi csendélet (első vált.)
az ima előtti kézmosáshoz a kancsó,
az imafülkét mutató minta,
majdnem teljesen kivehető,
a kék, arany és diószínű fonalakból
kézzel csomózott imaszőnyeg foszlányon,
ami előtt,
a narancs, és a lila-zöld padlizsán darabkák
között, a valóságban soha el nem
készíthető, füstszínű keretbe foglalt
csendélet középpontjában
egymásba kulcsolt kezek közül a nagyobb,
a földbarna burka-ban
a bagdadi piac egyik zöldséges pultjánál,
egy másodperce mosolyogva megálló,
huszonkilenc éves asszony,
a kisebbik, hatéves fia
keze volt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-19 20:38:05
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-19 20:38:05