Borotválatlan pofával
A villogó /rég képcsöves/
tizenkilenc colból rám ugatott
regnáló királyunk, magabiztosan,
a mindentudók bölcsességét
osztogatva,
én meg csak bámultam ki
borotválatlan pofámból,
hisz egy nyelvet beszélünk.
Akkor miért nem értem?
Csak ültem,
fizetetlen számláim szorongattam,
s hallgattam,
mint osztja az észt,
aztán gondoltam egy merészt,
tűzbe a számlákkal,
hiszen minden rendben!
De a lángokba hol vessem?
Orosz licenc panel a negyediken,
szakadt tapéta, büdös szőnyegek,
harminc éves, széteső bútorok,
könyvek halomba pakolva a fal mellé.
Fecnik a huzatban repülnek.
/örökre elveszett gondolatok/
Pergő zománcú, központi fűtés,
két hónapja
"SZOLGÁLTATÓ ÁLTAL LEZÁRVA"
Még egy melegítőt magamra húzok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-17 14:45:19
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-18 11:41:17