Fruzsina egy éves
Már évekkel mérhető a világ,
s kilókkal csöppnyi unokád.
Ma már minden ennivaló,
ami látható, megfogható -,
például a cumisüveg,
füle is van, igaz csak egy -
ez a valami az övé,
rakhatsz ezer világot köré.
Már, mint az ember, birtokol.
Nem igazol és nem okol,
csak kapkod bölcsen, esetlenül,
míg emberarca felderül.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1970)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2011-01-09 11:42:48
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-09 11:42:48