Tavaszváró
Homlokod szorítsd a kezemhez,
jótevőd leszek, ha túlélsz!
Nagy idők tanúja lehetsz.
Csak sírj, hogy sajnálhassalak!
Filléreid dobáld a plafonra!
Szaladj, mert még agyonütnek!
Február elseje van.
Süt a nap, csorog a csőre töltött fagy.
Istenem, milyen szomorú így!
Hozsánna néked tavasz!
Visongj bele a fehérbe!
Hadd gombolkozzanak a lányok!
Könnyeim apró szálkái
égessék tüzesre a bőrt!
Hová botorkál a fény itt?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2011-01-09 08:01:20
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-09 08:01:20