Gurul a világ
Mozart muzsika - nyugalom,
légy mászik a paplanon -
négykor uzsonna; lágy tojás,
gondűző séta, piros ász.
Csoszog egy pettyes pizsama;
kilencvenéves nagymama -
motyog és méltatlankodik,
ezután mindig álmodik.
Bottal se mozdul az idő,
mint egy csökönyös vesekő,
írásra tartott tollamat -
hunyorog - bámulja a nap.
Huszonöt fehér kórterem -
színes golyómat keresem -
elveszett. Gurul a világ,
csak mi maradunk itt tovább.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2011-01-07 05:44:05
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-07 05:44:05