Én is
Közöm van már mindenkihez,
mindenhez,
a mindenséghez,
hozzá is,
aki belőlem semmit se érez,
önmagamhoz is.
Nélkülem nem nyílhatnak a virágok,
ha emberek által nyílnak,
nem pusztulhat egy hangya sem el,
a törvény se kell,
ha nem írhatom alá nevemet.
Ha valaki temet,
én is temetek,
barátomat vagy ellenségemet -,
ha megtiltják,
akkor is kiáltok,
ha kiáltanak az emberek.
Nem az enyém a gyalázat,
és nem is a másé.
Egyedül gyilkos se lehetek.
S nélkülem,
mert nincs jogotok,
semminek ne örüljetek!
Úgyis közös a magyarázat.
Mindenhez közöm van ma itt.
Én is vállalok valamit,
mint a fákon a levelek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2011-01-06 06:55:29
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-06 06:55:29