Hideg van és harangoznak
Hideg van és harangoznak
belénk szorultak a szokások
nyüzsgünk cipeljük pici álmainkat
Hideg van és harangoznak
ránk dermedt ez a béke
megfagyott mennyország
kétnapos ünnep a világ most
Hideg van és harangoznak
a születésnek a halálnak
a csecsemőknek és nagyapáknak
neked s nekem is
Hideg van és harangoznak
bombák alá dőlnek a házak
a hóhérnak is van karácsonyfája
ilyenkor kötelező szeretni
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Legyen valaki veletek (Budapest, 1970)
Kiadó: Magvető
Feltöltés ideje: 2010-12-25 08:14:59
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-25 08:14:59