A szék
Egy szék amiről éppen felálltak
behúzva büdös szövettel
négy lábon álló alattvaló
valakinek
az elidegenedett produkciója
amire szerelmesen
csikaró hassal
tele tekervényes féltve őrzött zsigerekkel
remegő porcokkal
lelkünk legmélyebb bugyraiból
kiszakadó
ismeretelméleti igazságokkal
megrakodva ülünk
Ez az a szék
ahová
diagnózisokat kiszagolni járnak
díjazott professzorok
az isten bocsássa meg
ahol mindig akad valami korszakalkotó
elfelejtett morzsa
a politikus orra
csak itt működik
távol az idealizmustól
A centrum ez a pötty
ahová beleszúrhatod
ha veszel egy körzőt
ha el nem iszod
kölcsönkért mértékeidet
ez a szék mindig szomszédos
egy másik székkel
ahol pucér térdekkel ülnek
Erről a székről éppen felálltak
erről a székről mindent láthatsz
ezen a széken megbocsáthatsz
önmagadnak is
s ha kérsz még valamit
kiszolgálnak
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Legyen valaki veletek (Budapest, 1970)
Kiadó: Magvető
Feltöltés ideje: 2010-12-23 07:10:33
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-23 07:10:33