"Modern vers" a közhely ellen
Közhely-e a "halál"-t leírni,
közhely-e a költőnek sírni,
azért, mert mások már leírták,
hallgatni kell, akár a nyírfák,
melyeknek fehér a fahéj-ük,
a költőknek nincs engedélyük
ezekről hirdetni, hogy fehér,
az esztétikában többet ér
barna héjú nyírfát találni,
nem ildomos szenvedni, fájni,
ha a szerelem engem éltet,
tagadjam bátran az egészet,
mert érezte ezt már idáig
sok ember, ki éhezik, fázik -
de erről is hallgatni kéne -
közhellyé silányul a "béke",
ha felbukkan a versírásban
a hazát kereső hazátlan,
az is gyanús, mondjuk ki nyíltan,
"nem megöltem, hanem kinyírtam",
soha nem ír alpári szóval,
verdával száguld, nem hajóval
tötyörészik, nem ringatózik -,
a közhely ajtaja csukódik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-12-19 05:05:07
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-19 05:05:07