Intelem
Aki nem tud vers nélkül élni,
megérdemli, hogy ne is éljen.
Költővé vagy versolvasóvá
lenni manapság nem nagy érdem.
Kimondottan snassz verset
körmölni, sőt, pénzt adni érte.
Jogos a tisztességes polgár
őszinte és mély megvetése.
Jóindulattal - sajnálható
vagy szánható az ilyesféle;
jól vésd az eszedbe gyermekem,
meg ne lásson valaki véle!
Ezzel intelek, édes fiam;
érezd a miheztartás végett:
a verslábak és kamatlábak
között a fontos különbséget!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kővirágok (Miskolc, 1999)
Kiadó: Felsőmagyarország
Feltöltés ideje: 2010-12-12 20:51:17
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-12 20:51:17