Garázsmenet
Vasárnap este néha pötty a Hold
az óriás toposz, mi fent vigyáz.
Nekünk -babáknak- ő a lencsiház
ma csak megannyi pláza közti bolt.
Van úgy, hogy eltörött a száz egész,
vasárnap este meg csak összeáll.
Nem is hiszed, hogy újra törne már,
de morzsolódni mégse túl nehéz.
Akárhogy is, ha este jég a talp,
befűtenek puhán a jambusok,
mi, mint a tűz ropogtat éji dalt.
A pötty alatt suhanva halk buszok,
garázsmenetbe mind a célba tart,
vasárnap este nincsen alku sok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-12-11 16:22:29
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-11 16:22:29