szép új régi világ
Próbáljunk meg olcsón élni, a mások
aranyköpéseiből, ne hagyjuk, hogy
a szép agytekervényünk kisimuljon:
kezdjük Arisztotelésztől, Platontól.
Aztán jöhetnek sorban, mint: Plótinosz
Woody Allen, Walt Disney, Beatlesek, no
meg a többi bölcs, sztár, hippi vagy okos,
oly sokan voltak szépeket gondolók.
Tudták, eljön a nap, mikor nekünk már
nem jut eszünkbe semmi. És nem bontunk
ki bonyolult csomót. Várjuk a csodát.
A bölcsek fiókjaiban kutatunk,
használtra inflálódott szép új világ,:
levetett örök szavakban turkálunk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-12-09 21:40:21
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-09 21:40:21