ha már harminc éve dolgozunk
a vasútnál és hazafelé
snapszerozni támad kedvünk
és egymás után három leosztásban
mondasz negyvenet
akkor majd nem hiszem el
…
ha harminc év házasság után
barkóbázni támad kedvünk
hazafelé a vonaton
és nem tudom három kérdésből
kitalálni hogy mire gondoltál
akkor majd váljunk el