Apám, Anyám
Apám paraszt volt, tímársegéd lett,
most lakatos egy régi gyárban -
a marxizmushoz mit sem értett,
esetlen volt a cirógatásban.
Anyám reggel és este is,
fáradt kezét imára téve,
fohászkodik még egy kicsit
három fiának életére.
Apám megroppant, csendesebb lett -
korán lefekszik minden este.
Töprengek, vajon mire gondol
fájós lábait egyengetve?
Anyám jóságos fekete asszony
összerezzen, ha rákiáltnak.
Semmije sincs, hát mit is adjon?
Csak szívét adta nagy fiának.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Legyen valaki veletek, Tudósítás a Kis utcából, Kővirágok (Budapest, 1970)
Kiadó: Magvető
Feltöltés ideje: 2010-12-05 13:51:58
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-05 13:51:58