Szigeti György
Virággal köszöntött
Virággal köszöntött,
dermedt anyatejjel.
Vicsorogtam rá, mert
nagyobb volt egy fejjel.
Nagyobb volt honvággyal,
húsz évvel, husánggal,
és egy pici, pöttyös,
apró mozdulással.
Anyám, édesanyám,
balta vagyon nálam.
Kínodban se hinnéd;
összefut a nyálam,
éhes vagyok, édes,
meg is ölhetnélek,
egy falat kenyérrel
összecserélnélek.
Virággal köszöntött,
könnyel mosott egyszer,
utána kitett a
napra türelemmel.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Legyen valaki veletek, Tudósítás a Kis utcából, Kővirágok (Budapest, 1970) Kiadó: Magvető Feltöltés ideje: 2010-12-05 10:14:42 Utolsó módosítás ideje: 2010-12-05 10:14:42
|
|
|