-küszöb
ha jössz, ha maradsz -
nem számít az idő, vagy
hogy melyik megállóban szállsz le-fel
a villamosra, (ha másra, akkor
melyik óra alatt) és itthon
vagy otthon-e, ami a karjára vesz.
a hatás mindig ugyanaz.
mint karácsonykor a csengő illata
- akkoriban még csak olvasni,
írni nem -, amikor anya
lenyomta a kilincset, hogy itt van már,
olyankor mindig várt valami,
valami ismeretlen:
akkoriban ezt szerettem.
pedig a jézuskától
eszembe sem jutott megkérdezni,
hogy mikor indul hazafelé.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-12-04 15:48:03
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-04 15:48:03