Fény és árnyék
Nem hallottuk, gyerekek, hogy lett vóna betörés.
Sötét vót a tiszta szoba. Hogy legyék fogyasztás, (ne
vegyék má el az áramot), éccaka égetni köllött a kinti
lámpát.
Tengernek ment, visszahallottam hogy újságolta mama,
úgy mondták meg is pirosodott savanyú betegen,
ha kérdezett felőlem Póczik, vagy a boltos.
Rouen kibaszott fényes. Gótikus templomai, katedrálisa..
Lakásunkban a normál izzókat meghagytuk ugyan, amikor
neoncsöveket szereltettünk be, de spot-light került a
konyhapult fölé. (A kandallóban máglya-fény.) Nem félünk,
csak a mosogatóhoz is kellett és lőn fény a két medence
baloldalához. Létrehoztuk az árnyékot. Kiküszöbölésére
a másik oldalra is szereltettünk egy 50 wattos spot-ot és
össztűz-fény közepette (mint a katedrális főoltára) vágjuk a
mosatlant a mosogatógépbe. Hidegültünk, a halogén fény-
források valószínűleg hozzájárultak ehhez. Halványzölden
az első reklámra lecseréltük energiatakarékosra az
izzóinkat. Pláne hogy 8000 üzemóra, még ki sem égett,
de már led lámpa van a nappaliban, konyhában. 50 000
üzemóra, variálható színes fénnyel. Programozható. Ha ilyen
hangulatod van, akkor ilyen, ha olyan, akkor buja-vörös,
johanna-lángja, tengeren, sókristályon átszűrődő..
A tengeren reflektorozni szoktuk a vizet, a nagy monitort.
Egyszer fényágyú is volt az Atlanti-óceán közepén és
helikopter bömbölt: MAN IN WATER Man in water..MAN Man
MANINWATER. Olyan volt, mintha Isten. Rettenetes, ahogyan
összegződnek az árnyékok. Egy ember vergődött a fényben.
Szóval, bizonyos helyeken reflektorozni szoktuk a vizet.
Nem félelemből, égetni köll a kinti lámpát. Semmi. Víz.
Új-játékú gyerekek: fénymorzézunk,
valakinek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-12-04 08:20:05
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-04 09:50:33