Madárijesztő, régről, nagyapámnak
A varjakkal nőttem fel egykoron
és amikor Pesten jártam
a felnőttek megmutatták hogy
ők azok ott a feketék
abban a nagy havazásban
engem akkor emlékszem
meglepett mennyire
nem tudnak más színűek lenni
feketék ezek maguktól- mondták
és a sok torok aligha látszott
kihűlni
majd lassan tovább mentünk
én gyerekként bele a hallgatásba
nem vettem észre milyen hideg
a szél- anyám keze szinte csíp
hogy félek
apámat akkor
egész nap nem láttam
mire a lakáshoz értünk szürkült
nagyanyám már megvetette nekünk
a vendégágyat
a felnőttek aznap még tévét
néztek tudom és a folyosón
sokáig égett a villany.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-11-27 18:20:01
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-27 18:20:01