Divathóbort
Pipiskedik szupermagassarkú cipőben;
-rémlik, így hívták régen, és ma is-
emelkedik, süllyed, mint aki épp gödörbe
lép, vagy járni tanulna, jobb lábát
nyújtja előre vigyázva, nehogy egy kőre,
aztán a ballal vesződik bajjal, billeg,
egyensúlyoz, ring a kis fenék, a mell,
az ing, bicsaklanak térkövek, bokák…
Lehuppan végül? Bámul a férfi, s hova-
tovább még beleszédül. Ilyen a nő,
kényszer nélküli önkéntes áldozat. Lenne
ez törvény: „a nő csak szupersarkakon”!
s nem kedvből járna, átkok áradatába
fúlna a Gaz, aki a divatot kitalálja.
2010
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-11-27 11:15:26
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-27 11:15:26