A csendőr bácsik ügyessége
Állt a gyermek nagyapjával
1944-ben,
ott állt a szomszéd bácsi, néni,
és szurkoltak nagyon serényen.
Szurkoltak a csendőr bácsik
ügyességének, önfeledten,
kik zsidó bácsikat kísértek,
és a rémült gyerekszemekben
gyűlölet fészkelt, mert az anyjuk
kézen fogva húzta őket,
vitték mindet az állomásra,
a munkatáborba menőket.
Csak azt nem értette a gyermek,
mit fog dolgozni Jóska, Pista,
kik tőle is gyengébbek voltak,
s egyik sem volt futballista.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-11-24 07:00:21
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-24 07:00:21