Áldott dalnok volt Ibn Jezira,
húros hangszerek avatott ismerője.
Bár gyakorta játszott
temperált citerán, gitáron
(kor ízlése szerint),
kedvese atyja oudja volt –
melyen ugyanazt a hangot,
játszott dallamhoz igazítva
mindig másutt,
tisztán szólaltatta meg.