Emberek
Az emberek félelem nélkül ölnek
mert a halottak nem bizonyítanak semmit
csak az emberek kannibálok
megfontoltan
Az emberek hatvan évig élnek
s hatszázezer éve pusztulnak
gondosan tenyésztik a vírusokat
s a vírusok nem vigyáznak az emberekre
Az emberek szerelem nélkül szaporodnak
s a szerelem nem szaporítja őket
az emberek kétségbeesésükben szülik kölykeiket
és visító boldogságokat mutogatnak fel
Az emberek gondolkodnak mint a gépek
s a gépek nem gondolkodnak mint az emberek
az emberek mindent megtesznek hogy
megváltozzon a világ
kandelábereket akasztanak a sötétbe
Az emberek agyontapossák a bogarakat
furfangos atomokat csípnek ujjaik közé
behemót barmokat s bolygókat szelídítenek
az emberek csak az emberektől félnek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: T (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2010-11-19 05:59:25
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-19 05:59:25