Illem (avagy episztola egy poros fiókból)
Meghívód érkezett, Mercurius,
Turms hontalan fia.
Újabb tógát ölthetsz
latin szín, s alkalom szerint.
Ámde kérlek! Nyelved fékezd,
s használd új idők
divatos terminusait.
Ha mégis árulód lenne
egy-egy feslő szál,
rendezetlen redő,
kérj elnézést, s csodáld figyelmét
annak, ki rajtakapott.
Fontossága megbocsátón néz el
apró botlásod felett;
tovább nem kutat.
Így -
csöndben munkálkodhatsz
odabenn magadon; kurkász ujj
nem tapintja még lágy édened.
Hát jól ügyelj! - kivált arra, mi ék,
jól álljon estén idegen ruhánk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-11-16 10:38:58
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-16 10:38:58