Gyermekkoromban
Gyermekkoromban nem volt kisvasút,
mely kacskaringót írt volna szobánkban.
Gyermekkorom a felnőttől tanult.
Az utca vére volt, mi lángra gyúlt
a szívemben, és szót formált a számban.
Gyermekkorom a háború szülötte,
tépett úton kergette karikáját.
A múlt világból átsimult a büszke,
s a szögesdrót sem tépte meg ruháját.
Gyermekkoromban hajnal volt csupán.
Szakadt ruhánkon átcsípett a dér,
de tiszták voltunk, s foltozott anyám.
Láttuk, fehéren házunk oldalán
a nap azért csak mégis visszatér.
És tudtuk is, mert langyos lett a szél.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2010-11-13 07:02:07
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-13 07:02:07