Ezervirág
Mirjámnak virágszála,
menyeknek újhodása.
Egy orcának ezer szirma,
ezer szirmán szíve pírja.
Pírját járó lenge szellő,
enyhe szellő, holdvisellő.
Mirjámnak virágszála,
menyeknek ujjongása.
Tejesfű-kösöntyű nyakán,
fügelevelek derekán.
Mejjein ég mellboglárja,
napnak-holdnak koronája.
Mirjámnak virágszála,
menyeknek kinyílása.
Csengettyűke, hogyha hajlik,
egyet nevet, ezer hallik.
Egy szó ezer szívjárása,
nap hajnali pirulása.
Mirjámnak szép virágszála,
Esendő ég virulása.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-11-11 10:23:05
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-11 15:58:02