Ma
Nem telik kenyérre,
Nem jut imára sem.
Evakuált álmaim
Temetőjében
Nem jut hely nekem se,
Istennek sem,
S magam is,
Istent is hiába kérlelem.
Nem telik kenyérre,
Nem jut imára sem.
A kenyérhez nem telik sóra, koporsóra,
Nem jut fekhelyre,
Temetőre sem,
Ki van számolva per főre, sem,
Magában eszem láthatatlan kenyerem,
A temető őre nem jár temetőre sem,
Tömegek lopva sírnak,
A sírok lopják a tömeget,-
Nem jutott temetőre, se gödörre,
Nem telik temető őrre sem,
Nem telt kenyérre,
Nem juthat imára sem,
Álmaim likvidáltak,
Az éhezők hiába vártak,
A temető őre nem jár temetőre sem,
Magamban eszem láthatatlan kenyerem,
A tömegben lopott sír,
A sírban lopott tömeg vagyok,
Papíron: hallgatok.
Nem telik imára,
Nem jut kenyérre sem.
A temető őrét hibába lesem,
Nem jár temetőre sem,
Talán még él, de már rég halott,
A gödörben temetőt,
A temetőben gödröt nem kapott,
Ki kenyeret osztott, hallgatott,
Elméletben: őr vagyok.
Nem telik kenyérre,
Nem jut imára sem.
Mondhatom Istennek, magamnak
Az imák disszidáltak,
Uram!
Az éhezők hiába vártak,-
Álmaim likvidáltak
Ki van számolva per főre sem
Nincs szükség imára,
Nincs szükség kenyérre sem,
Gyakorlatban: meghallhatok.
Nem jut imára!
Nem telik kenyérre sem?
Nem telhet kenyérre?
Nem telhet imára sem!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-11-08 22:43:08
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-08 22:43:08