"vannak más világok" - átirat
Láttam hajnali ködöt Velence különös
csipkés hídjai felett, láttam, ahogy a sivatagi
szél égszínkék burnuszokat lenget. Láttam
esőt könnycseppekkel keveredni, láttam
távcsövemben a Jupiter holdjait keringeni.
Láttam a fekete vonalakat dühösen rajzoló
lány kezét, láttam áttetsző szoborrá
merevedni a zenét. Hallottam gitárokat
a fülemben csillogni, hallottam új életeket
szépnek születni. Hallottam becéző szavakat
kávézók sötét sarkaiban, hallottam költők
szomorúságát térdig állva a mocsokban.
Hallottam, amint a lernéi hidra bömbölve
támad, hallottam felkorbácsoló társadalmi
vitákat.
Az ÉN végtelen univerzumai,
mint a hab buborékjai,
egymásra rakódnak.
És éreztem: „Vannak más világok,
de azok is ebben a világban vannak”.*
* Paul Éluard
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-11-07 00:08:28
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-07 23:47:06