Nyelv szótlan ingása –
Parázsló tenyérkupola.
Úgy érkezem jéghideg sötéten,
Mint aki volt, se volt soha.
Tapintani -
Azt a sosem látott arcot,
Kiszáradt két horhosát,
Megőrzött szemeim
Szikükbe szúrva,
Ríva felettük – ujjaimon át,
S még inkább értük, ha éltek,
Töredezett fátylak,
Napszítta álomképek.