Látni?
Nappal vagy éjjelen.
Hol lágyék éled,
Szemet gyöngít félhomály.
Csak az ujj mozdul,
Illatos füstből kibontva
Egy-két istenkét,
Ciprusi kagylót,
Olümposzi koronát;
Lázas percei így telnek –
Míg homályba
Remegve hajol.
A szem pilled, inkább enged,
Magától tisztulót
Híven idézze orr.