a fiúnak nevében
hol a fiam, ki nem tart apjának,
s akit én keresek ennek ellenére;
pedig apám nekem se volt, mert az ember
folyvást apa nélkül nő fel, ha egyáltalán,
talán földi apja, ha van is, jámbor jószág,
szívéhez nem férhet semmi gonoszság,
de mégsem az igazi,
valami égi kellene,
akire vágyni oly férfias,
hiszen túl van már evilágin
és túl mindazon, ami még jöhet;
vágyni arra, ki megsegít mindkét szükségemben:
hogy legyen és ne legyen;
anyám melletti helyem nem piszkálhatja,
biztonságot ad, kivel nem kell küzdenem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-10-28 21:47:49
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-28 21:47:49