( Hol volt, hol nem volt,
volt egyszer...
sok választás...)
Plakátarcok, Krőzus mosoly.
Egymáson még átragyog.
Ott lóg fenn a lámpavason
mind, amire vágytatok.
A szó, mely mindent eltakart
s tett helyett is szót terem,
hogy nagy legyen a nemzet majd.